Skip to main content

INDUSTRY DAY AT THE RANGE - výjimečný zážitek na střelnici

INDUSTRY DAY AT THE RANGE - výjimečný zážitek na střelnici
reportáž
16. květen 2024  /   Aleš Vondráček

Ve fotoreportáži z největšího světového veletrhu zbraní a všeho okolo nich - SHOT SHOW - který se konal v americkém Las Vegas 23-26.1.2024 jsem zmínili neméně zajímavou akci, která ho předchází. Střelecký den “Industry Day at the Range”, ten je pro našince prostě jiný vesmír!

V pondělí, den před před samotným zahájením Shot Show, hosté se speciální akreditací mají šanci se celý den na rozlehlé střelnici prakticky seznamovat s produkcí desítek výrobců (letos cca 160) na akci s názvem “Industry Day at the Range”. Vše se odehrává na střelnici Boulder Rifle and Pistol Club, na okraji pouště v městečku Boulder City, cca padesát kilometrů od Las Vegas. Ale není střelnice jako střelnice… tohle je areál čítající desítky samostatných střeleckých boxů, kde od prvního k poslednímu ujdete přes kilometr. 

Pro praktické vyzkoušení tu byly připravené desítky zbraní všeho druhů, krátké i dlouhé zbraně, samonabíjecí i samočinné, brokové… zkrátka asi vše, na co si vzpomenete. Pro odstřelovací pušky a sportovní zbraně určené ke střelbě na dlouhé vzdálenosti bylo vyčleněné samostatné místo, kde se střílelo až na maximální vzdálenost jednoho kilometru! Ale nejen to, jak jsem mohl zažít na vlastní kůži, všude jsme potkávali zástupce firem s ochotou poskytnout profesionální výklad k jejich výrobkům a odpovídat na naše otázky. Celkově je proto možnost účasti na takové akci pro střelce zábavou a radostí a pro instruktora resp. člověka z oboru, skvělou příležitostí si rozšířit obzory a získat nové zkušenosti.