Skip to main content

STŘELECKÁ LABORATOŘ startuje !

STŘELECKÁ LABORATOŘ startuje !
backstage
20. srpen 2024  /   Aleš Vondráček

Vítejte na stránkách projektu "Střelecká laboratoř"!

Myšlenka na vznik něčeho takového - tedy tematického informačního a vzdělávacího portálu - zrála docela dlouho a i po rozhodnutí, "že do toho jdeme", realizace  zabrala ještě dalších několik měsíců. Mnoho let jsem psal články a testy do časopisu Zbraně & Náboje (intenzivně v období 2003-2015, nárazově i později), tvořil různé příspěvky na web resp. sociální sítě Akademie Aegis a Světelný Guru, až přišel ten správný čas se pokusit to někam posunout.

Vždycky jsem si vybíral, o čem psát, co doporučit k vyzkoušení a vytvoření vlastního názoru, ale vždycky to byla až nadstavba mojí práce, tedy střeleckého instruktora Akademie Aegis resp. lektora různých výukových/vzdělávacích aktivit. Přirozenou cestou pro svoje osobní a profesní potřeby jsem zkoušel zbraně a různé doplňky a vybavení, často různou formou spolupracoval s jejich dovozci nebo výrobci. Postupně, tak jak šel čas - přece jen, v oboru působím od roku 1999 a zbraň nosím od r. 1993 - jsem získal spoustu teoretických znalostí a praktických zkušeností a dovedností, díky kterým si troufnu věci hodnotit a porovnávat, předkládat svoje názory, pohledy a závěry, za kterými si můžu stát.

Střelecká laboratoř bude zastřešovat i výcvikovou činnost, kterou jsem souběžně s kurzy Akademie Aegis rozvinul, aktuálně to jsou: školení "Zbrojířský kurz GLOCK", střelecké kurzy "PUŠKA-KARABINA ráže 9mm", "MPI GLOCK" a "EUROLAMP Low Light & Night" pro krátké a dlouhé zbraně. I v téhle oblasti se předpokládá další vývoj a rozšiřování nabídky.

Ambicí "Střelecké laboratoře" je vytvořit zdroj, kde se budou dát najít užitečné, zajímavé a seriózní informace ke všemu, co se zbraní a příbuzných oblastí týká - recenze a testy, náměty pro střelecký trénink, tipy na novinky, reportáže z akcí atp. Moderní doba si žádá moderní přístupy, proto budeme kombinovat výhody všech dostupných informačních kanálů - hlavní místo je tento web + s ním propojené profily na sociálních sítích Facebook, Instagram, X a YouTube. Ano, bude i video ;-)

Pro "projekt" jsem získal podporu firmy MPI CZ s.r.o., konkrétně  jejího majitele Ivana Smrže, a dostal volnou ruku to připravit. Takže, aby bylo jasno, otevřeně říkám, že jsem se rád spojil s někým, s kým mám za sebou přes dvacet let přátelských vztahů a nemám problém s prezentací produkce z portfolia MPI CZ (Glock, Ruger, Marlin, Meprolight, Aimpoint...). Naopak, je skvělé mít blízký přístup ke zbraním a doplňkům těchto značek! Zároveň ale můžu zůstat ve svých postojích a názorech nezávislým a obsah tvořit pro maximální užitek střelecké komunity v ČR. Koneckonců, to budete mít možnost posuzovat vy všichni ;-)

Jednou z mých profesních specializací jsou svítilny a jejich použití spolu se zbraněmi, proto jsem pod křídla Střelecké laboratoře zahrnul i publikační aktivity mého alter ega "Světelný Guru", fungujícího od roku 2012. Jsem proto rád, že firma Eurolamp s.r.o., se kterou v této oblasti kooperuji už od roku 2002, se také stává dalším z hlavních partnerů tohoto projektu.

Postupně představíme další partnery Střelecké laboratoře a subjekty, se kterými budeme spolupracovat (někteří z nich už figurují jako partneři výcvikových kurzů). Jsme sice ve fázi rozjezdu, ale už teď se ozývají některé firmy, které náš záměr zaujal a chtějí nechat své produkty u nás otestovat a zhodnotit. 

Díky všem za pozornost, budu rád, když povědomí o Střelecké laboratoři budete šířit, zamýšlet se nad tím, co se tady dočtete a uvítám i náměty, na co se zaměřit, o čem sepsat nějaký článek atp.  

 

 

slab.png

 SL 04