Skip to main content

AEGIS TRAINING CAMP 2024

AEGIS TRAINING CAMP 2024
střelecký kurz
3. září 2024  /   Aleš Vondráček

I letos se konala tradiční letní výcviková akce Akademie Aegis s názvem AEGIS TRAINING CAMP, poprvé uspořádaná v roce 2013.

Kombinuje krátké i dlouhé zbraně a je určená pro naše dlouhodobé a motivované studenty, kteří mají za sebou minimálně kurzy K1, K2 a K5, kteří se chtějí mimo strukturu standardních kurzů a tréninků zúčastnit třídenního intenzivního programu, který má ambici je, svým specifickým obsahem, někam dále posunout. 

Aegis Training Camp, to je především hodně střílení, řada modelových situací a specifických cvičení, které se cíleně střídají a kombinují. Právě pro ATC vymýšlíme i nové drily, metodické postupy, nové terče nebo testujeme různé střelecké pomůcky.

Letošní zajímavostí bylo mj. seznámení se s výcvikovými granáty (dnes běžně dostupnými a od 18 let prodejnými např. pro airsoft) a jejich bezpečným použitím. Samozřejmě každý si mohl ho zkusit správnou technikou odjistit, vrhnout...a trefit.

Bonusem na ATC je vždy nějaké aktuální a populární téma, které podrobně rozebereme teoreticky i prakticky. Letos jsme se věnovali kolimátorům na pistolích: v přednášce historii a vývoji, co od toho vlastně ne/čekat, klady a zápory, okolnosti výběru atp. Pro vyzkoušení bylo připraveno 20 různých zbraní s osazenými kolimátory mnoha značek a typů! Přesně tohle účastníci oceňují. Teorie je jedna věc, ale možnost si vše důkladně vyzkoušet věc jiná.. Podobně jsme se v minulosti věnovali např. tlumičům nebo dlouhým zbraním v pistolových rážích.

Za spolupráci děkujeme společnostem CB Servis Centrum, MPI CZ a LHM shop (střelnice Hrobčice + střelnice Vražkov), díky nimž jsme tolik zbraní s kolimátory dali dohromady.

V průběhu ATC má své důležité místo i testování a měření střeleckých dovedností z krátkých a dlouhých zbraní, z části "okořeněných” fyzickou námahou. Máme různorodé a prověřené drily a postupy, které dávají dobrou zpětnou vazbu střelci, jak na tom je, kde má rezervy a jak se vyvíjí v čase - dlouhodobě resp. tady v rámci tří dnů výcviku..

Modelové situace se prolínají každým dnem ATC, ale třetí den je v tomto ohledu speciální, z poloviny věnovaný právě jim, s využitím tréninkového systému FX Simunition, za dodržování originálních bezpečnostních pravidel a dalších postupů od výrobce (General Dynamics OTS). Koneckonců, máme za sebou certifikační kurz Simunition Scenario Instructor and Safety Certification Course,  absolvovaný v Irsku a následně dvakrát podíl na organizaci tohoto kurzu pro příslušníky českých ozbrojených složek v ČR, takže je to pro nás standard, ke kterému se hrdě hlásíme.

Aegis Training Camp je náročná akce pro účastníky, i pro nás organizátory, ale zpětná vazba nám vždycky potvrzuje, že právě tohle je pro naše studenty v určité fázi jejich střeleckého vývoje to pravé a přínosné.

Díky všem účastníkům, kteří přijeli na ATC 2024 a absolvovali ho! Za rok se budeme znovu těšit a jsme otevřeni všem, kteří splňují dané požadavky, chtějí se učit a posouvat nejen ve střeleckých dovednostech.✌️

Naviděnou na našich kurzech a dalších výcvikových akcích - aktuální přehled vždy v sekci Termíny na webu Akademie Aegis resp.  zde na příslušné stránce.


 kompletní fotogalerie na FB stránce Akademie Aegis